Jdi na obsah Jdi na menu
 


Steve R. Hawkins

Datum narození: 12.10.1939
Specializace: velitel týmu

Seržant první třídy Steve Hawkins se narodil ve Wilmingtonu v Severní Karolíně. Téměř rok strávil studiem ekonomie na Státní univerzitě Severní Karolíny, avšak rozhodl se odejít, částečně z osobních důvodů, částečně proto, že studium ho nebavilo. O několik měsíců později, v březnu 1960, nastoupil v Detroitu k U.S. Army. Hawkins rychle vystoupal po žebříčku hodností, a když byl v roce 1963 přeložen ke Zvláštním silám (Special Forces), měl již hodnost štábního seržanta. Jeho specializací byla zpravodajská činnost. Po absolvování výcvikového kurzu Special Forces ve Fort Braggu byl přeložen na Okinawu. Rok sloužil v Thajsku a pak ještě jeden ve Vietnamu, poté se vrátil zpět na Okinawu. O rok později byl na vlastní žádost přeložen zpět do Vietnamu, zpočátku jako instruktor do výcvikového tábora LLDB Rangers, později byl přeložen do základny Nui Pek jako náhrada za padlého zpravodajského důstojníka.

Thomas Bronson

Datum narození: 1.4.1940
Specializace: inženýr (ženista)

Thomas vyrostl v jedné chudé čtvrti v Detroitu a od 10 let žil prakticky na ulici. Neminuly ho ani problémy se zákonem, a tak se nakonec rozhodl vstoupit do armády. Po základním tréninku sloužil dva roky na různých postech a po dvou ostrých nasazeních, které přežil, byl vyslán k týmu A-216.

Inženýr (num pad 3) je specialista na demolice, člen týmu, který dokáže nejlépe zacházet s výbušninami. Kromě toho s sebou nosí zásoby munice pro zbytek týmu. Inženýr je užitečný, kdykoliv je třeba vyhodit něco do povětří, ale častěji od něj budete chtít střelivo. Někdy vám doplní střelivo z vlastní iniciativy, jindy si ho budete muset přivolat nebo přiběhnout až k němu a vzít si ho od něj sami.

Peter James Defort

Datum narození: 21.12.1944
Specializace: radista

P.J. Defort je odchovancem Air Force Academy, odkud vstoupil roku 1964 rovnou do armády. Na vlastní žádost byl brzy přeložen k Rangers a následně roku 1966 do Special Forces, kde se i nadále specializoval jako spojovatel v první linii.

Radista (num pad 4) vám zprostředkovává váš jediný kontakt se světem. Činí tak s pomocí vojenského rádia PRO-25, které nosí na zádech. Rádio budete používat, kdykoliv bude třeba spojit se s velitelstvím, přivolat dělostřeleckou podporu, vrtulník, který vás má dopravit zpět do základny, anebo když budete posílat hlášení o situaci (tzv. "sitrep"). Bez radisty byste byli odříznuti od svých, nemohli byste přivolat záchranu, posily ani odvoz, a proto je třeba chránit jeho život s nasazením všech dostupných prostředků. Pokaždé když bude třeba použít rádio ke komunikaci, objeví se vlevo dole ikonka. Tehdy zajděte ze radistou nebo si ho přivolejte a on vám podá sluchátko.

Joe Crocker

Datum narození: 17.5.1943
Specializace: zdravotník

Narodil se v San Francisku jako syn doktora a to se mu stalo osudným. Pokračoval ve šlépějích svého otce, avšak v roce 1963 vstoupil z osobních důvodů do armády. Po dokončení základního tréninku u něj byly rozpoznány určité přednosti a stal se z něj lékař v první linii.

Se zdravotníkem (num pad 2) je moudré být zadobře - žádný voják neví, kdy ho bude potřebovat. Zdravotník při sobě nosí základní zdravotnický materiál, chirurgické nástroje, obvazy a morfin. Součástí jeho práce je obíhat v palbě zraněné spolubojovníky a poskytovat jim okamžitou první pomoc, na které na bojišti často závisí životy. Zdravotník je svědkem hrůzných scén a je často vystaven nepřátelské palbě, když musí pro záchranu kamaráda riskovat život. Ve Vietcongu reaguje zdravotník na volání zraněných o pomoc. Nosí s sebou dostatek zdravotnického materiálu i pro dlouhé mise a je prvotřídně vycvičen v rychlém ošetřování ran způsobených kulkami, střepinami a podobně. Pokud je třeba, dřív nebo později sám přijde a vyléčí vás; pokud ovšem potřebujete jeho pomoc ihned, stačí jej zavolat.

C. J. Hornster

Datum narození: 18.1.1939
Specializace: kulometčík

Do armády vstoupil po vzoru rodinné tradice v roce 1957 jako dobrovolník. Základní trénink absolvoval v Nové Anglii ve Fort Williams, kde jeho nadřízení poznali, že má dobrý cit pro těžké zbraně. Jeho další působení bylo tedy jasné.

Kulometčík (num pad 5) budí respekt. Nosí s sebou kulomet M-60 (tzv. "svini"), což samo o sobě je úctyhodný výkon. K tomu je ještě celý omotaný nábojovými pásy. Jeho úlohou je obstarat kulometnou palbu při útoku i obraně a donutit jí nepřítele, aby se držel při zemi. Kulometčíkovi můžete přikázat, aby útočil nebo naopak se zakopal, ale v jistých situacích se bude stejně rozhodovat podle vlastního úsudku.

Le Duy Nhut

Datum narození: 21.8.1930
Specializace: stopař, průzkumník

Nhut, jak mu všichni říkají, se narodil v malém městečku Bao Loc a jako mladý bojoval proti Francouzům. Po válce vstoupil do ARVN (Army of the Republic of Vietnam) a dále do elitní jednotky LLDB (Luc Luong Dac Biet), odkud vedla jeho cesta přímo k U.S. Rangers.

Stopař (num pad 1) je pro úspěšné plnění misí nepostradatelný. Většina stopařů jsou rodilí Vietnamci z řad LLDB nebo CIDG (vietnamské jednotky vycvičené a vyzbrojené Američany), a znají proto výborně terén i zvyky a chování nepřítele. Úkolem stopaře není jen provést tým nepřehlednou džunglí, nýbrž i hledat pasti a skrytého nepřítele, který se možná někde chystá tým přepadnout. Pokud past přehlédne, bude on tím, kdo zakopnutím o drát spustí smrtící mechanismu, a pokud bude tým přepaden, bude stopař první na mušce nepřítele. Při cestě džunglí se vyplatí stopaře následovat. Pokud nejdete na dohled za ním, snadno se ztratíte. Pokud vyrazíte netrpělivě před něj, pravděpodobně skončíte po pár metrech s výkaly infikovanými bambusovými bodci v hrudi! Stopařova schopnost odhalit pasti je nepostradatelná - on je oči i uši týmu. Pokud je stopař poblíž, můžete mu rozkázat, aby pokračoval v cestě. V případě, že se stopař zastaví kvůli nějaké překážce, řekne vám o tom. V případě, že nepřítel je nablízku, stopař vás vyzve, abyste vedl jednotku do boje vy jako velitel.